Środek kwietnia to wspaniały moment na wykorzystanie w kuchni młodych liści dzikich roślin, które zielenią się na łąkach i w przydomowych ogrodach.
W nadchodzący piątek w naszej kuchni w GOSiR we Frysztaku zagości nie tylko uwielbiany przez wszystkich niedźwiedzi czosnek, ale także pyszny i niedoceniany podagrycznik, pokrzywa, mniszek, szczaw, ostrożeń oraz inne jadalne dzikie zioła, które wpadną nam w ręce.
Zastanowimy się wspólnie nad rolą dzikich roślin w naszym codziennym pichceniu i na pewno odkryjemy nowe przepisy na wykorzystanie wiosennych dobroci łąkowych.
Zapraszamy rodziny z dziećmi - nie tylko Mamy, ale także bardzo gorąco wszystkich zainteresowanych Tatusiów . Zapewniamy kącik zabaw dla najmłodszych :)
Patronem medialnym wydarzenia jest portal www.frysztak24.pl
21 kwietnia, piątek KGW Frysztak
godzina 17:00
GOSiR Frysztak
Wstęp wolny!
0 komentarze:
Prześlij komentarz
Komentarze mogą dodawać tylko osoby zalogowane. Zapraszamy do korzystania z kont: Google (poczta Gmail) lub loginów z OpenID, LiveJurnal, WordPress, TypePad i AIM